Да изненадаш някого, на когото държиш, с хубав подарък, е може би едно от най-големите удоволствия, които човек може да изпита. Въпреки това изборът на подарък често не е чак толкова приятно занимание. Затова сме ви подготвили списък с практични съвети, които да превърне избора на подарък в едно наистина приятно изживяване.

Съвет № 1. Персонализирайте подаръка си

Buy Aart I Love My Dad Customize Gift Combo Cushion Cover with Filler, Mug,  Keyring and Greeting Cards Online at Low Prices in India - Amazon.in

Изберете лично послание

Всички обичат специалните подаръци, в които е вложено време, желание и творчески елемент. Едва ли са много хората, които обичат да четат картички с пожелания, често срещани в интернет пространството. За да подготвите персонализиран подарък, трябва  на първо място да изберете послание, което най-добре описва отношението Ви към човека, когото искате да изненадате. За целта най-напред помислете за взаимоотношенията си с този човек. Какво искате да му кажете или пожелаете. Например, ако ще избирате подарък на най-добрия си приятел, може би искате той да знае, че е най-умният или най-забавният за вас. Ако пък ще избирате подарък за свой колега, може би искате той да разбере, че оценявате усилената му работа или компанията му в офиса, който споделяте. Ако пък подаръкът ще бъде за любимия до вас човек, може би той ще се радва да му напомните колко много го обичате и колко много оценявате всичко, което прави за вас.

Съвет № 2. Изгответе си списък с подаръци, чрез който да изразите Вашето лично послание. 

Освен с Вашето послание, идеите за подаръци трябва да отговарят на вкуса и интересите на човека, за когото подготвяте персонализиран подарък. Например, ако Вашият близък не пие кафе, не е удачно да му подарите персонализирана чаша за кафе, дори и на нея да пише колко интелигентен, страхотен или забавен е Вашия близък. Но пък ако Вашата приятелка обича да отглежда цветя, можете да й подарите стайно цвете, носещо послание, защото всички знаем за символиката на цветята. Разбира се, за такъв подарък трябва да се подготвите добре и да намерите начин Вашата приятелка да разбере за посланието, което й изпращате, независимо дали е много навътре с темата за символиката на цветята. Спа ваканция или спа пакет също е добра идея за персонализиран подарък, защото в днешния забързан свят всеки има нужда от малко почивка. Ако включите в списъка си с идеи за персонализирани подаръци, спа ваканция или спа процедури, задължително имайте предвид, че трябва да насрочите точен период за ползване на услугите. Опитайте се да се свържете предварително с персонала в спа центъра, за да го подготвите за специалната изненада. Това ще направи подаръкът Ви наистина персонален и още по-специален. 

Съвет № 3. Обсъдете идеите си с близките на вашия приятел, за да изберете най-подходящия подарък.

Ако срещате трудности при избора на най-подходящия подарък, свържете с най-близките приятели от обкръжението на човека, когото искате да изненадате, и поискайте помощ при избора на подарък. Може пък да имате късмет, и те да ви дадат идея за нещо необходимо или желано. Можете да попитате например майката на Вашия приятел, за когото подготвяте изненада, защото майките знаят най-добре какво обичат или за какво мечтаят децата им. Добра идея е да поговорите и с колегите на своя приятел, защото те също може да са забелязали нещо, която Вашият приятел може би иска или би ползвал. 

Съвет № 4. Превърнете се в инспектор Инч Хай 

Разгледайте внимателно профила на Вашия приятел в социалните мрежи, като проверите за „улики“, насочващи към перфектния подарък. Човекът, за когото трябва да изберете подарък, може да е харесал нещо наистина конкретно, което може и да Ви е убягнало в социалните мрежи, но за което бихте могли да разберете с малко детективска работа. Инспектирайте внимателно първо Instagram и Pinterest, защото само една снимка в Pinterest може да Ви даде точната идея за най-подходящия подарък. Ако не стане толкова лесно, проверете историите във Facebbok, Twitter и други социални мрежи и търсете внимателно за „улики“, които ще ви отведат до най-желания подарък.  Например, ако човекът е споделил снимка в акаунта си в социалните мрежи на любимото си кафене, вземете му карта за подарък за това кафене или го поканете на кафе, като му организирате парти изненада с ароматно кафе.

Съвет № 5. Изберете подарък - изживяване вместо някаква вещ

В днешно време хората оценяват много повече изживяванията, отколкото вещите, затова помислете за изненада, която е свързана с емоции, приключение, адреналин или забавление. Информирайте се за предстоящите събития – концерт, театър, балет, или пък активности сред природата – бънджи скок, кану-каяк, полет с парашут или пък парапланер.
10 минути парасейлинг между Равда и Несебър - за един или за двама  (разграбена оферта, 16.06.2019) | Grabo.bg София

Съвет № 6. Подарете подарък, който спестява време

Времето днес е един от най-оскъдните ресурси, затова всеки би се зарадвал на подарък, който пести време. Такъв подарък можете да изпълните и сами – например можете да се превърнете в детегледач/ка за няколко часа, и да подарите свободно време за себе си на Ваша приятелка.

„СИД ТРЕЙД ИМПЕКС“ ЕООД успешно приключи изпълнението на проект № BG05M9OP001-1.054-0014 „Подкрепа за устойчив бизнес“, финансиран от ОП „Развитие на човешките ресурси“ 2014-2020
...
Кои подаръци носят късмет?
...
Оставете коментар
Забележка: HTML не е преведен!