Слонът-символът на късмета

Златно слонче, 14к.


Широко разпространен факт е, че подаръкът на сувенир под формата на слон носи късмет на човека, който го получава. Известно е също така, че всеки човек, който желае да постигне нещо в живота си, трябва да бъде фокусиран изцяло върху начинанието и да не се разсейва. Следователно, ако искате този човек да остане съсредоточен и да има късмет, можете да изберете да му подарите сувенир под формата на слон. Смята се, че хоботът на слона е вдигнат нависоко, за да донесе късмет. Слонът символизира сила, стабилност, мъдрост и мощ.

Бижу с естествени камъни според рождения месец

Широко разпространено е мнението, че осенето на рождения камък, ще донесе на човека късмет. В древността, хората са вярвали, че носенето на рождения камък носи късмет и здраве, и помага на човека да прояви най-добрата версия на себе си. Например, рожденият камък на родените през януари, е гранат, а гранатът се свързва с любовта и намирането на сродната душа, за което определено е нужен късмет. Аметистът пък, който е рожденият камък на хората, родени през февруари, е известен с това, че носи спокойствие и баланс. Също така се смята, че предпазва човека от интоксикация. Аквамаринът е рожденият камък на родените през март и се свързва с невероятна сила и положителна енергия. Един от най-скъпите рождени камъни е този на родените през април. Древните гърци са смятали диамантите за сълзите на боговете. Затова, този който носи диамант, ще бъде издръжлив, устойчив и ще се радва на истинска любов. Предвид цената на диамантите, този подарък, не е от най-достъпните, но пък ако правите подарък на любимата жена до Вас, то цената не е от значение. Важна е радостта от подаряването ???? Известно е, че изумрудът, който е рожденият камък на родените през месец май, носи късмет. По същия начин всеки от тях има своя собствена важност. Можете да подарите бижу с всички дванадесет рождени камъка, ако не сте наясно с месеца на раждане на този човек. Красиви медальони и висулки могат да бъдат направени от рождени камъни.

Колие или гривна с четирилистна детелина


Ирландската традиция гласи, че тези, които намерят детелина с четири листа, ги очаква невероятен късмет. Въпреки че намирането на четирилистна детелина е рядкост, винаги можете да помислите за сребърно или златно бижу с четирилистна детелина. Детелината е един от най-известните символи на късмета. Но трябва да знаете, че четирилистната детелина носи много повече символика. Известно е, че първото листо символизира вярата, второто - любовта, третото – надеждата, а последното - късмета. Това означава, че само когато човекът има вяра, надежда и любов, късметът ще го намери. Поднасянето на такъв подарък, ще мотивира получателя да повярва в себе си и да се обича, което е най-прекият път към късмета.


Подарък-златна рибка за късмет

златна рибка | Обекти

В различни култури по целия свят се смята, че златните рибки носят мъдрост, мир, сила, дълъг живот, личностно израстване, богатство и просперитет. Те се поставят в купи или езера, за да донесат късмет в домовете и работните места. Златната рибка е един от осемте свещени символа на Буда, тъй като тя символизира изобилието, плодородието и хармонията. 

Обеци или друго бижу във формата на подкова

Подковата се свързва с голям късмет и много хора я използват като висящи украшения в домовете си за защита на семействата си от злини, а също и за носене на късмет на всички членове на семейството. Първоначално подковите са се правили желязо. В наши дни съществуват много  бижута във формата на подкова. Препоръчваме да изберете сребърни обеци или друго сребърно бижу с формата на подкова, защото среброто се счита за метал, носещ късмет. 

Практични съвети при избора на подарък
...
Изненадата е в подаряването
...
Оставете коментар
Забележка: HTML не е преведен!