Всеки може да направи резервация за вечеря на свещи или да поръча желана вещ в красива опаковка, но не всеки знае как да превърне подаряването в истинска изненада и незабравим спомен. Дори партито-изненада следва обичайно следва стандартния сценарий, щом пристигне почетният гост. Начинът, по който правите подаръци, е инструментът, с който ще превърнете акта на даване и получаване на подарък, в истинска изненада и незабравимо изживяване. Ето няколко нестандартни идеи.

1. Изберете нестандартен доставчик на вашия специален подарък.

Получателят вероятно очаква подарък от вас за предстоящ повод и логично смята, че вие ще го подарите. И точно тук, можете да внесете объркване, което в крайна сметка да превърне акта на подаряването в истинска изненада. Очевидният първи избор може да бъде малко дете, но задачата може да се възложили и на послушен домашен любимец, който не е против да има малка кутия, прикрепена към врата си, или пък любезен съсед, който може да се преструва, че е получил вашата пощенска доставка по погрешка. Не е нужно вашият нестандартен доставчик да говори много, достатъчно е да каже „Това е за вас“. При тези обстоятелства получателят на подаръка няма да бъде подготвен за изненадата, така че всички очаквания ще бъдат дълбоко забравени, когато моментът вече е настъпил. Бъдете сигурни, че този нестандартен начин на подаряване, никога няма да бъде забравен.

2. Изберете фалшива опаковка за заблуда. 

Малко хитрост може да свърши много работа, особено ако вече сте известни с не много успешни избори на подаръци в миналото. Номерът тук е да посеете семена на разочарование, може би възмущение, което бързо да се превърне в радост. Започнете с празната кутия от някакъв полезен уред или консуматив за дома или офиса - домакинските уреди, офис консумативи, почистващи продукти, хардуерни инструменти и други подобни са идеални. По принцип искате реакция от рода на: „Не мога да повярвам, че бихте се осмелили да ми вземете X за нашата годишнина!“ Разбира се, Вашата изненада ще бъде скрита дълбоко в подаръчната опаковка, и тъкмо когато разочарованието е най-голямо, трябва да внимателно да подканите човека да продължи да търси в подаръчната опаковка, за да намери истинския подарък.

3. Лов на подаръци.

Тази игра отнема малко повече време, но може да се превърне и в групова дейност по време на парти. Вместо да поднесете опакован подарък, можете да подарите плик, съдържащ първата следа към подаръка. Може да имате само няколко улики или да полудеете от продължително приключение из цялата къща - или дори в целия квартал. Можете да обвържете всяка следа с нещо за самия човек или взаимоотношенията ви, или просто да направите намирането на подаръка забавно. Последният ключ, разбира се, ще разкрие местоположението на вашия действителен подарък, така че постарайте се да направите намирането на последния ключ в наистина трудна задача. Така ефектът от подаряването ще е най-голям.

4. Неочакваното откритие. 

Вместо да подарите подарък, можете да оставите получателя просто да се натъкне на него. Независимо дали сте опаковали подаръка или не, поставете го на най-неподходящото място за подаръци, посещавано всеки ден, например в шкафа за обувки, шкафа за лекарства, кутията със зърнени храни или шкафа със сладки неща. Други възможности могат да бъдат места, които знаете, че ще бъдат посетени или неща, които знаете със сигурност, че ще бъдат използвани - в банята, в каската за велосипед или кутията с бижута. Това работи най-добре, когато местоположението на изненадата се вписва в обичайната рутина, която не се различава в ежедневието, така че вашият подарък да донесе пълна изненада, когато се появи на място, на което никой не очаква да бъде открит. Само не прекалявайте с криенето на подаръка, защото така рискувате той да бъде пропуснат или изгубен, или да се изплъзне в канализацията.

5. Вашето специално място – интересен начин да изненадате любим човек.

Помислете за местата, които имат единствено значение за вас и вашия любим човек. Тези изпълнени със спомени места наистина могат да подготвят настроението за момента на подаряването. Мястото също не трябва да е изпълнено със сериозна тежест – заведението за бързо хранене, където споделихте първата си целувка, може да бъде също толкова трогателно, колкото и плажът, на който сте предложили брак например. Друга идея е да комбинирането подаръците си с друго занимание, което знаете, че тя или той би искал,  например - да чуете любима певица на концерт или да предприемете екскурзия, която е в списъка ви от известно време. За да постигнете елемента на изненадата, предложете това излизане, сякаш е събитие за вас самите, без да споменавате подаръци или специални поводи. Само с малко изобретателност можете да направите поднасянето на подаръка в почти толкова вълнуващо изживяване, колкото и самият подарък. 


Кои подаръци носят късмет?
...
Оставете коментар
Забележка: HTML не е преведен!